ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ «ΕΥΓΕ»

 

   Το Μελισσοχώρι, η παλιά Μπάλτζα, είναι ένα χωριό βορειοανατολικά της Θεσσαλονίκης και ανήκει στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Το 2008 μια ομάδα γυναικών είχε την ιδέα της ίδρυσης ενός γυναικείου συνεταιρισμού. Αυτός συστάθηκε με την επωνυμία «ΕΥΓΕ» το Φλεβάρη του 2009 μετά από πολύμηνες συναντήσεις που είχαμε με την Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης, την οποία ευχαριστούμε θερμά.

Οι γυναίκες που συμμετέχουμε στο συνεταιρισμό σήμερα, είμαστε 7. Με τις ιδιαιτερότητές της φυσικά η καθεμιά αλλά με ένα κοινό και σταθερό σκοπό. Να διαφυλάξουμε όλα όσα μάθαμε από τις μεγαλύτερες νοικοκυρές και να κρατήσουμε αυτά που όλοι ονομάζουμε «παραδοσιακά, αγνά, χειροποίητα προϊόντα». Ό,τι δηλαδή έβρισκε κανείς σε κάθε αγροτικό σπίτι, φτιαγμένο από τη νοικοκυρά του. Τα προϊόντα μας αφορούν την καθημερινότητα ενός σπιτιού (ζυμαρικά, τραχανάδες, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, κουλουράκια, χωριάτικες πίτες) αλλά και οποιαδήποτε κοινωνική εκδήλωση.  Πιστεύουμε πως ένα προϊόν για να είναι παραδοσιακό πρέπει να φτιάχνεται με αγάπη πάνω απ΄όλα, σαν να το ετοιμάζεις για την οικογένειά σου. Επίσης τα υλικά που χρησιμοποιούνται πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτά που ονομάζουμε «σπιτικά».

Για το λόγο αυτό πάντα προτιμούμε τον τόπο μας. Λαχανικά από μπαξέδες του χωριού, τυρί, βούτυρο, αυγά από τυροκομείο και πτηνοτροφείο της περιοχής,  αλεύρι από τοπικό μύλο,. Τα φρούτα για τα γλυκά και τις μαρμελάδες μας είναι πάντα εποχής και ελληνικά. Προσπαθούμε να στηρίζουμε τους επαγγελματίες της περιοχής μας ώστε και αυτοί με τη σειρά τους να στηρίζουν εμάς. Επίσης φτιάχνουμε μπάρες δημητριακών, κριτσίνια, τσουρέκια και σαρμαδάκια. Όλα όσα παράγουμε δε θα τα βρείτε σε μεγάλες ποσότητες γιατί γίνονται με τα χέρια χωρίς σημαντική συμβολή μηχανημάτων. Στόχος μας είναι η συνεργασία με συνεταιριστικά παντοπωλεία. ‘Έχουμε μια νεαρή επιχείρηση την οποία ευελπιστούμε να κρατήσουμε ζωντανή γιατί ας μην ξεχνάμε πόσο λίγες είναι οι θέσεις εργασίας για τις γυναίκες ειδικά στα χωριά.

Το εργαστήριό μας βρίσκεται στο χώρο των παλιών κατασκηνώσεων του Μελισσοχωρίου. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει κάποια επιδότηση εκτός από το πρόγραμμα της Αποστολής και της IOCC και προσπαθούμε να «στήσουμε» μια επιχείρηση ουσιαστικά από το μηδέν, στηριζόμενες αποκλειστικά στη δουλειά μας και μη έχοντας σημαντικές οικονομικές απολαβές. Στα μελλοντικά μας σχέδια είναι ένας πληρέστερος εξοπλισμός του εργαστηρίου μας και η γνωριμία μας με ένα ευρύτερο αγοραστικό κοινό.

Ελπίζουμε στις δύσκολες εποχές που ζούμε να επιβιώσουμε επιχειρηματικά και να αναπτύξουμε έναν υγιή πυρήνα απασχόλησης γυναικών στον τόπο μας.

Λιανικες πωλησεις

Για λιανικές πωλήσεις οι πελάτες μας μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο:
6984-060-597

Τοποθεσια